Deze Nederlanders vinden we terug in de kwartfinale van de Champions League – Voetbal Worldwide


PSV werd woensdag door Borussia Dortmund uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League, maar dat betekent niet dat de chauvinist onder ons niet naar de kwartfinales hoeft te kijken. In totaal zijn er nog zeven Nederlanders actief in het miljardenbal.

Deze Nederlanders vinden we terug in de kwartfinale van de Champions League
© Professional Photographs

Frenkie de Jong (FC Barcelona)
Sinds dinsdag kunnen we de naam van De Jong en zijn Barcelona weer noteren voor het vervolg van de Champions League. De dribbel- en draaikoning van het Nederlands elftal zag de Catalanen over twee duels winnen van Napoli, waardoor de kwartfinale een feit is. Zelf heeft De Jong tot nu toe maar een klein aandeel gehad in de Europese campagne van Barça. Door een blessure aan de enkel kwam hij in slechts drie van de acht wedstrijden in actie.

Memphis Depay (Atlético Madrid)
Mede door de late treffer van Memphis van afgelopen woensdag tegen Internazionale vinden we ook Atlético terug in de kwartfinales van de Champions League. Web als De Jong heeft de Oranje-vedette verder Europees toch maar relatief weinig minuten gemaakt in het elitetoernooi. Mede door een spierblessure kwam Memphis in drie wedstrijden in actie, waarin hij één keer scoorde. Ondanks de tot nu toe nog geringe bijdrage is Diego Simeone maar wat blij met Memphis, zo liet hij recentelijk nog blijken.

Nathan Aké (Manchester Metropolis)
Na een soepele groepsfase en dito achtste finale zien we ook Manchester Metropolis terug in de kwartfinales. Dat betekent ook dat we Aké in actie kunnen blijven zien, en gezien de statistieken zal dat naar alle waarschijnlijkheid op het veld zijn. In zeven van de acht Champions League-duels werd de Nederlandse linkspoot opgesteld door Pep Guardiola.

Matthijs de Ligt (Bayern München)
Naast Aké vinden we met De Ligt nog een Nederlandse verdediger terug tijdens het restant van de knock-out fase. Waar Bayern normaal gesproken vanzelfsprekend tot de kwartfinales van de Champions League reikt, hing dat tijdens de editie van dit seizoen toch wel meer aan een zijden draadje. Mede door een help van De Ligt werd Lazio uiteindelijk toch opgerold in de Allianz Area, waarmee de zorgen in Beieren werden weggenomen. In totaal kwam de rechtspoot tijdens het toernooi in drie wedstrijden in actie, mede door een ingescheurde knieband waar hij in november en december van moest herstellen.

Ballot
Wie wint de Champions League?

  • Actual Madrid
  • Manchester Metropolis
  • Bayern München
  • Atlético Madrid
  • Borussia Dortmund
  • Paris Saint-Germain
  • Barcelona
  • Arsenal

Donyell Malen (Borussia Dortmund)
Ten koste van PSV vinden we Malen met zijn Dortmund terug in de kwartfinales. De Nederlandse aanvaller was namens Die Borussen misschien wel de meest dreigende aanvaller tijdens de duels met de Eindhovenaren. Dat Malen belangrijk is voor Dortmund blijkt wel uit de statistieken. In zeven van de acht wedstrijden kwam hij in actie voor de membership uit Duitsland, waarin hij één keer scoorde.

Ian Maatsen (Borussia Dortmund)
Op hetzelfde veld als Malen vinden we Maatsen terug. De linksback kwam tijdens de Champions League-campagne van Dortmund twee keer de volle negentig minuten in actie. De Nederlander lijkt in ieder geval zeker van zijn basisplaats onder Erdin Terzić en dat belooft wat voor de aanstaande kwartfinales.

Jurriën Timber (Arsenal)
Je zou hem bijna vergeten, maar ook Timber kan nog in actie komen tijdens dit Champions League-seizoen. De verdediger van Arsenal is nog altijd herstellende van een kruisbandblessure, al is dat voor Mikel Arteta geen reden geweest om hem niet op de lijst te zetten. Volgens Arteta bestaat er een kans dat Timber nog minuten gaat maken in het toernooi, zo liet de coach onlangs weten tijdens een persmoment.

Bekijk hier al onze video’s


Scroll naar boven