deze route moet Oranje afleggen naar de finale – Voetbal Worldwide


Favorieten Duitsland en de Verenigde Staten zijn inmiddels gesneuveld, maar de Oranje Leeuwinnen zitten wel bij de laatste acht van het WK. Een blik op de foute naar een mogelijke finale.

Sprankelend was het niet, maar Oranje wist zondagochtend uiteindelijk wel af te rekenen met Zuid-Afrika (2-0). Spanje haalde een dag eerder uit tegen Zwitserland (1-5) en is nu de volgende tegenstander in de kwartfinales. In de nacht van donderdag op vrijdag om 3.00 uur staan beide landen tegenover elkaar in Wellington, Nieuw-Zeeland.

Spanje is als nummer zes van de FIFA-ranking een pittige opponent. De Spaanse dames lieten in de achtste finale tegen Zwitserland bovendien zien in vorm te zijn. Toch gingen ze in de groepsfase ook nog arduous onderuit tegen Japan (4-0).

Overleeft Nederland het duel met Spanje, dan wacht in de halve finales een confrontatie met de winnaar van het duel tussen Japan en Zweden, de winnaars van respectievelijk Groep C en Groep G. Die wedstrijd zal op 15 augustus om 10.00 uur ‘s ochtends (Nederlandse tijd) worden gespeeld in Auckland.

Een duel met Sarina Wiegman wacht op z’n vroegst pas in de finale. De voormalig succescoach van de Leeuwinnen maakte al indruk met Engeland, maar de titelfavoriet is pas in de eindstrijd een potentiële tegenstander van Oranje. Het zou een droomfinale betekenen, maar ook Wiegman heeft nog een lange weg te gaan. De Engelsen staan in de kwartfinale en nemen het daar op tegen Colombia en Jamaica.

Alle mogelijke tegenstanders van Oranje in de finale op een rij: Australië, Frankrijk, Marokko, Engeland, Colombia en Jamaica. De eindstrijd wordt gespeeld op zondag 20 augustus om 12.00 uur in Sydney. De strijd om de derde plaats is overigens een dag eerder.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven