Díaz tovert bij winnend Liverpool, Klopp experimenteert met Gakpo – Voetbal Worldwide


Liverpool heeft de voorbereiding maandag afgesloten met een overwinning op Darmstadt 98 (3-1). Jürgen Klopp had een basisplaats in petto voor Virgil van Dijk en Cody Gakpo, die op een ongebruikelijke positie speelde. Luis Díaz zorgde voor het hoogtepunt van de avond.

Van Dijk startte uiteraard als centrale verdediger. De rol van Gakpo was opvallender. De 24-jarige Nederlander vormde in Preston een middenveld met Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai. In balbezit schoof rechtervleugelverdediger Trent Alexander-Arnold door om een controlerend blok te vormen met Mac Allister. Gakpo en Szoboszlai speelden vervolgens vlak daarvoor.

Door doelpunten van Diogo Jota en Mohamed Salah nam Liverpool binnen tien minuten afstand van de Duitse promovendus. Het hoogtepunt van de avond kwam op naam van die andere aanvaller. Na een uur werkte Díaz een nook van Szoboszlai achterwaarts through de onderkant van de lat in het doel. Tussendoor had Mathias Honsak voor de aansluitingstreffer gezorgd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Reserverol Núñez
Klopp haalde Van Dijk na het doelpunt van Díaz naar de kant, Gakpo mocht blijven staan tot de 75ste minuut. Opvallend was dat Darwin Núñez zich opnieuw tevreden moest stellen met een reserverol. Voor Liverpool begin zondag een nieuw seizoen in de Premier League. The Reds kunnen meteen aan de bak, need op Stamford Bridge is Chelsea dan de tegenstander.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven