‘Die Gelbe Wand kleurt oranje’ – Voetbal Worldwide


Britse media stellen dat het Nederlands elftal woensdagavond tegen Engeland in het voordeel is door de toewijzing van de Südtribune in Dortmund aan de Oranje-aanhang. Bij thuisduels van Borussia Dortmund staat die (staan)tribune bekend als Die Gelbe Wand.

Nederland en Engeland strijden woensdag in Dortmund om een finaleplaats op het EK en Oranje wordt in het stadion gesteund door minimaal achtduizend supporters. Zij hebben kaarten by way of de KNVB gekocht. De meeste Oranje-fans in het stadion zullen plaatsnemen op de befaamde Südtribune, waar bij duels van Dortmund 25 duizend toeschouwers staan. Bij het EK is de capaciteit teruggebracht naar tienduizend zitplaatsen.

‘Engeland krijgt een vroege klap te verduren op weg naar de wedstrijd tegen Nederland. De Gele Muur van Dortmund zal woensdagavond oranje kleuren’, verklaart The Solar. ‘The Three Lions krijgen in en buiten het intimiderende stadion te maken met een enorme toestroom van Nederlandse supporters.’

‘Een voordeel voor Nederland? De Gele Muur zal oranje kleuren’, schrijft The Occasions over de toewijzing van de tribune door de UEFA. ‘De Nederlandse followers hebben dit EK naam gemaakt en zullen weer fanatiek zijn nadat ze hun land zaterdag naar de winst schreeuwden tegen Turkije’, aldus Specific. De verwachting is dat zo’n tachtigduizend Oranje-fans naar Dortmund zullen afreizen voor de halve finale tegen Engeland.

Scroll naar boven