dikke onvoldoendes bij Ajax en Heracles Almelo – Voetbal Worldwide


In Eredivisie op Rapport maken we na elke speelronde de balans op met beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. Het was niet het weekend van Ajax en Heracles Almelo.

Ajax leed tegen AZ de derde competitienederlaag van het seizoen en creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen. Het komt vier Ajacieden op een 4,5 te staan. Verdediger Gastón Ávila, middenvelders Kenneth Taylor en Silvano Vos en aanvoerder Steven Bergwijn kregen het laagste cijfer van het weekend, web als coach Maurice Steijn.

In Deventer was het zaterdagavond niet veel beter wat Heracles liet zien op bezoek bij Go Eagles, al creëerde de ploeg van coach John Lammers wel wat meer kansen dan Ajax. Desondanks waren er na de 4-0 nederlaag dikke onvoldoendes voor Lammers zelf (4,5) en het trio Stijn Bultman, Mohamed Sankoh en Marko Vejinovic.

Bij het duel in De Adelaarshorst viel ook het hoogste cijfer van het weekend te noteren. Coach René Hake kreeg namelijk een 8,5 voor de manier waarop hij Go Forward naar de vierde Eredivisie-zege van het seizoen leidde. Dat cijfer is zelfs hoger dan wat VI’s Speler van de Week Vangelis Pavlidis kreeg na zijn optreden tegen Ajax voor AZ (een 8).

Bekijk hieronder de beoordelingen van speelronde acht in de Eredivisie.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven