Disney aangeklaagd voor 'pijnlijke wedgie' door waterglijbaanDisney moet binnenkort voor de rechter komen voor een pijnlijk incident. Een Amerikaanse vrouw heeft het bedrijf aangeklaagd, omdat een waterglijbaan een wedgie veroorzaakt zou hebben. Daardoor zou ze verwondingen hebben opgelopen.

De vrouw bezocht het Disney park in de Amerikaanse staat Florida in 2019. Tijdens haar bezoek nam ze een ritje van een 64 meter hoge waterglijbaan. Maar dat verliep dus niet zo goed.

Eigenlijk moet je met gekruiste benen van de glijbaan gaan. Maar de vrouw kwam op het einde in botsing met de glijbaan. Ze kwam in de lucht terecht, waardoor dit niet meer lukte.

Geldbedrag

Toen ze het water raakte, zou haar badpak in haar bilnaad zijn geschoten. Dit was erg pijnlijk en heeft zelfs voor zware verwoningen gezorgd. De vrouw is na het incident met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw wil nu geld van Disney, zo’n 48.000 euro. Je noemt zo’n geldbedrag een schadevergoeding. De rechtbank gaat kijken naar het incident en bepalen of de vrouw dit geldbedrag moet krijgen.

Humunga Kowabung

Het ongeluk gebeurde op de waterglijbaan Humunga Kowabunga. Verify de video hieronder om te zien hoe de glijbaan gaat.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven