‘Dit is heel slecht nieuws’ – Voetbal Worldwide


Manchester Metropolis-manager Pep Guardiola was dinsdag niet alleen maar opgetogen na de overwinning op Young Boys. De Spanjaard baalde enorm van het uitvallen van John Stones en voorziet problemen voor zijn ideale speelwijze.

Stones keerde vorige maand terug bij Metropolis na ruim twee maanden met hamstring- en heupklachten, maar heeft zich weer gemeld in de ziekenboeg bij The Residents. Tegen Younger Boys ging de Engels worldwide naar de kant met een spierblessure. Nathan Aké was zijn vervanger.

Ondanks de plaatsing voor de knock-outfase in de Champions League was Guardiola na de wedstrijd niet bijzonder euforisch. Dat had vooral te maken met de blessure van Stones, die volgens de supervisor in zijn rol als ‘hybride verdediger’ van grote waarde is voor Metropolis.

Guardiola verwijst daarbij ook naar de samenwerking tussen Stones en Rodri, die onlangs drie duels was geschorst vanwege zijn rode kaart tegen Nottingham Forest. Die drie wedstrijden gingen verloren voor de formatie van Guardiola. ‘Het liefst speel ik met John en Rodri, maar nu moeten we onze plannen wijzigen en zitten we in de problemen. Dit is heel slecht nieuws’, aldus de supervisor tegen Engelse media.

‘We hebben eerder problemen gehad met ingrijpende veranderingen, daar voelen we ons niet comfortabel bij’, vertelde Guardiola. Metropolis speelt voor de interlandperiode tegen Chelsea en aan het eind van de maand staan duels met Liverpool en RB Leipzig op het programma. Het is nog niet bekend hoe lang Stones uit de roulatie zal zijn. De verdediger kwam dit seizoen zes keer in actie voor de regerend kampioen van Engeland.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven