Posted on Leave a comment

‘Dit was een kleine stap’ – Voetbal Worldwide


Schalke 04 heeft een negatieve reeks van vier verliespartijen in de 2. Bundesliga doorbroken. De ploeg received bij het thuisdebuut van de Belgische coach Karel Geraerts met 3-2 van Hannover 96. De oud-coach van Union Sint-Gillis prijst na afloop vooral zijn staff.

Vier nederlagen op rij en een plaats op de ranglijst die aan het eind van het seizoen een plek in de play-offs voor promotie/degradatie betekent. De gevallen grootmacht Schalke 04 is bezig aan een dramatisch seizoen op het tweede niveau van Duitsland.

De nieuwe coach Geraerts kon de drie punten dan ook goed gebruiken bij zijn eerste duel in de Veltins Enviornment. Zijn ploeg knokte zich in Gelsenkirchen naar een 3-2-overwinning op Hannover 96.

Na afloop wees Geraerts vooral op de strijd die zijn ploeg heeft geleverd. ‘Ik zag geloof, intensiteit en een staff dat samenspeelde. Dat is wat ik wilde zien, dit was een kleine stap’, reageerde de Belg bij Sky .

Bij doelpuntenmaker Kenan Karaman overheerst na de wedstrijd vooral de opluchting. ‘Er is een final van mijn schouders gevallen’, vertelt de Turk openhartig. ‘Het zijn een aantal moeilijke weken geweest. We wilden de followers vandaag terugbetalen.’

‘De mensen steunen ons altijd enorm. Ik ben heel erg blij dat iedereen die Schalke liefheeft vandaag met een goed gevoel naar huis kan gaan’, sluit de aanvaller die verantwoordelijk was voor de 3-1 af.

Schalke 04 is door de overwinning niet veel opgeschoten op de ranglijst en staat nog steeds in de degradatiezone op de zestiende plaats. Volgende week kan de zevenvoudig landskampioen met een zege op 1. FC Nürnberg de onderste regionen langzaam maar zeker verlaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *