‘Dit was voorbestemd’ – Voetbal Worldwide


Manuel Locatelli beleefde zondag een bijzondere avond door uitgerekend tegen zijn oude membership AC Milan de winnende treffer te maken voor Juventus (0-1). Na afloop liet de Italiaanse worldwide zijn tranen de vrije loop.

Locatelli maakte in San Siro na ruim een uur de enige treffer van de topper in de Serie A. Op het second dat Milan al met tien man stond door een rode kaart voor verdediger Malick Thiaw, schoot de 25-jarige middenvelder raak through het lijf van Rade Krunic. Hoe gelukkig die aim ook was, belangrijk was hij wel. En bijzonder, need Locatelli had precise zeven jaar geleden op achttienjarige leeftijd ook al een duel tussen Milan en Juventus beslist (1-0). Toen schoot hij als speler van de Rossoneri in de 65ste minuut ook op 22 oktober raak in San Siro.

Een doorbraak bij Milan zat er ondanks die veelbelovende begin echter niet in. By way of Sassuolo kwam de 26-voudig worldwide uiteindelijk alsnog terecht in de Italiaanse high. Juventus nam hem twee seizoenen geleden na het succesvolle EK met Italië al op huurbasis over en afgelopen zomer trad de optie tot koop à dertig miljoen euro in werking. Inmiddels heeft Locatelli al meer dan honderd officiële duels gespeeld voor De Oude Dame, meer dan hij er voor Milan speelde (63). Maar toch maakte zijn winnende aim tegen zijn jeugdliefde veel los.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

‘Dit was echt voorbestemd. Het is ongelooflijk om zeven jaar na dato op precies dezelfde dag weer te scoren in een ander shirt’, zei Locatelli vol ongeloof tegen DAZN na zijn vierde aim in dienst van Juve. Vooraf moest hij al even terugdenken aan dat bijzondere second in 2016 en dat gebeurde uiteraard opnieuw toen hij scoorde in San Siro. ‘Ik wist dat het dezelfde dag was. Ik had het erover gehad met mijn familie, ik draag deze op aan hen.’ Ploeggenoot Adrien Rabiot was ook op de hoogte. ‘Dat klopt. Hij vroeg me dit keer in de juiste aim te scoren.’

Het zorgde na afloop voor tranen bij Locatelli, die daar een simpele verklaring voor had. ‘Het is altijd speciaal om hier te spelen. Ik ben hier opgegroeid, San Siro en de followers zitten voor altijd in mijn hart’, zei de voormalig speler van Milan, die werd geboren in het nabij Milaan gelegen Lecco en in 2010 in de jeugdopleiding terechtkwam van de Italiaanse grootmacht. ‘Ik heb uiteindelijk andere keuzes gemaakt in mijn leven en ben blij met waar ik nu ben. Het voelde gewoon ongelooflijk. Ik kon het niet geloven dat ik precise op dezelfde dag zou scoren.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven