Dit weekend acht wedstrijden zonder uitpubliek in Frankrijk – Voetbal Worldwide


Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft onerous ingegrepen. Dit weekend zijn er geen bezoekende supporters welkom bij acht wedstrijden in de Ligue 1 en de Coupe de France.

Bij de competitiewedstrijden Montpellier – RC Lens, Paris Saint-Germain – Nantes, OGC Good – Stade Reims, Olympique Lyon – Toulouse en Lorient – Olympique Marseille blijven de bezoekersvakken leeg, hetzelfde geldt voor de bekerwedstrijden tussen FC Saint-Méziéry en Troys, Angoulême en Girondins de Bordeaux en Saint-Étienne – Olympique Nîmes. Deze wedstrijden zijn ingeschaald als zogenoemde ‘risiciowedstrijden‘.

Gérard Darmanin, de bevoegde minister, noemt zijn besluit het gevolg van ‘de escalatie van almaar ernstiger geweld dat we sinds het start van het seizoen waarnemen door het hele land.’ Er zijn inmiddels negen wedstrijden waarbij het uit de hand is gelopen. De ernstigste situaties waren rond Marseille – Olympique waar de Lyon-bus werd bekogeld en ex-trainer Fabio Grosso gewond raakte, en rond de wedstrijd Nantes – Good vorige week, waar een supporter van Nantes het leven liet.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven