Dit zijn de 10 beste ict-projecten in de zorg!
Ict-vaktitel Computable heeft tien nominaties uitgedeeld binnen de Computable Awards 2023 in de categorie Zorgproject. Het gaat om projecten van/bij onder andere Alphatron Medical, Apothekersvereniging Rijnmond, Capaciteitsorgaan, Catharina Ziekenhuis, Erasmus MC (twee keer), Jeroen Bosch Huisartsen, Jeroen Bosch Ziekenhuis, LUMC, Rijndam, St. Jans Gasthuis Weert, UMC Groningen en Vallei Vitaal. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire present op 30 oktober.

Een groep van in totaal 27 Computable-experts heeft de 47 voordrachten in de categorie Zorgproject digitaal beoordeeld. Hun oordeel vormde de foundation waaraan de hoofdjury van de Computable Awards 2023 wegingen toekende om zo de tien genomineerden te kunnen bepalen. Dit juryteam bestaat uit Stijn GroveRuud MulderFred Streefland, Anouk Vos en Jasper Wognum. De voordrachten zijn getoetst op complexiteit/risico’s, toegevoegde waarde, originaliteit/innovatieve kracht en de rol van de leverancier. De hoofdjury kende aan deze vier onderdelen wegingen toe van respectievelijk 19, 44, 21 en 16 (100 totaal).

De tien genomineerden in de categorie Zorgproject zijn:

  • 4D Image (TU Delft, Erasmus MC, LUMC en Panton) – Lees onderbouwingd
  • Afwijkingen ontdekken bij te vroeg geboren child’s (UMC Groningen, NeoLifeS en Neolook Options) – Lees onderbouwing
  • Capaciteitsraming FZO (Capaciteitsorgaan, Tilburg College, Duodeka en Flystart) – Lees onderbouwing
  • Digitaal Advies (Vallei Vitaal, 184 Gelderse huisartsen en Ziekenhuis Gelderse Vallei) – Lees onderbouwing
  • Hogere effectivity en kwaliteit radiotherapie door ai (Catharina Ziekenhuis en TU Eindhoven) – Lees onderbouwing
  • Ons Medicatie-app (Aafje, Laurens, Apothekersvereniging Rijnmond en Nedap) – Lees onderbouwing
  • Slimme bril met augmented actuality (St. Jans Gasthuis Weert en Microsoft Hololens) – Lees onderbouwing
  • Thuismonitoring bij verhoogde bloeddruk (Jeroen Bosch Ziekenhuis, Jeroen Bosch Huisartsen en thuiszorgorganisaties) – Lees onderbouwing
  • Twinn Portaal (Alphatron Medical) – Lees onderbouwing
  • Voorspelmodel voor CVA-patiënten (Rijndam en Erasmus MC) – Lees onderbouwing

Stemmen

Op 3 juli begin voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2023. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 30 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. Dit gaan we doen in het Beatrix Theater in Utrecht. Het thema van de avond wordt ‘Age of Discovery’ vanwege de achttiende editie van De Computable Awards. Achttien is een leeftijd waarop veel zaken veranderen. Deze ontdekkingstocht staat symbool voor de uitreikingen dit jaar. In de maand juni worden in totaal in zestien categorieën genomineerden bekendgemaakt.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top