Dit zijn de sporters van het jaar!Atlete Femke Bol en Wielrenner Mathieu van der Poel zijn bij het Sportgala uitgeroepen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar. Femke Bol werd dit jaar wereldkampioen op de 400 meter horden. Van der Poel gained ook hele belangrijkste wedstrijden dit jaar.

Sportgala

De prijzen voor de beste sporters werden uitgereikt tijdens het Sportgala in Utrecht. Andere sporters en een vakjury konden stemmen op wie zij de beste sporters vonden dit jaar.

Hardloopster Sifan Hassen en roeister Karolien Florijn waren ook genomineerd bij de vrouwen. Formule 1-coureur Max Verstappen en baanwielrenner Harrie Lavreysen maakten bij de mannen kans.

Ploeg

Er waren ook prijzen voor de beste ploeg, beste parasporters en beste coach. De estafetteploeg op de 4×400 meter bij de vrouwen is uitgeroepen tot de Sportploeg van het Jaar. Mede door een sterke eindsprint van Femke Bol werden zij dit jaar wereldkampioen.

Het was voor het eerst dat er een verkiezing was voor Parasportvrouw van het jaar en Parasportman van het jaar. Die prijzen gingen naar rolstoeltennisster Diede de Groot en atleet Joël de Jong. En roeicoach Eelco Meenhorst is Coach van het Jaar.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven