Dodenherdenking op 4 mei: Waarom is het belangrijk om te herdenken?Het is 4 mei, de dag van de Dodenherdenking. In heel Nederland worden om 20:00 uur slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogen daarna herdacht door twee minuten stil te zijn.

De nationale herdenking is op de Dam in Amsterdam. Er worden dan kransen gelegd en toespraken gehouden.

Verslaggever Sil was eerder vandaag al op de Dam om te zien hoe de herdenking wordt voorbereid. Zo zijn er een hoop kinderen die een belangrijke taak hebben. In de video bovenaan hoor je er meer over en vertellen kinderen waarom zij het belangrijk vinden om te herdenken.

Kinderherdenking

Door heel het land zijn er herdenkingen. Zo is er ook een speciale Kinderherdenking in Madurodam. Daar komen duizenden kinderen bij elkaar.

De organisatie vindt het belangrijk dat ook kinderen de slachtoffers van oorlogen niet vergeten. De Kinderherdenking is dwell volgen through deze site. En in deze video hieronder vertellen we je meer over hoe kinderen bezig zijn met herdenken:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ben je benieuwd naar verhalen over de oorlog? Bekijk danhier de speciale uitzending van het Jeugdjournaal over herdenken. Daarin hoor je de verhalen van de Joodse meisjes Sonja en Hanneke. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, verandert hun leven enorm en lopen ze steeds meer gevaar.

Ook in de podcast van deze week gaat het over hoe het is om als variety de Tweede Wereldoorlog mee te maken. De 88-jarige Ruth beantwoordt vragen van kinderen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven