doek valt voor Maidstone – Voetbal Worldwide


Maidstone United schreef vorige maand geschiedenis door als membership uit de Nationwide League South (het zesde niveau) de vijfde ronde van de FA Cup te halen. Daar blijft het bij, need Coventy Metropolis was maandag een maatje te groot voor de membership van Manny Duku.

Maidstone verraste vriend en vijand door zich bij de laatste 32 van de FA Cup te scharen en onderweg onder meer Ipswich City, de nummer drie van het Championship, uit te schakelen. In de vijfde ronde wachtte een bezoek aan Coventry, dat op het tweede niveau zes plekken onder Ipswich staat. Duku droomde van een nieuwe stunt, maar die zou er niet komen.

Dat was te wijten aan Ellis Simms, die tien minuten voor rust zijn hattrick voltooide. Na de drie tegendoelpunten kwam Maidstone iets beter in de wedstrijd, maar een sensatie zat er geen second in. Bij Coventry kwam Milan van Ewijk halverwege de tweede helft binnen de lijnen. De Nederlander zag Fabio Tavares in de slotminuten nog twee keer scoren (5-0).

Door de eenvoudige zege magazine Coventry blijven hopen op een herhaling van het seizoen 1986/87. Toen legden The Sky Blues beslag op de FA Cup. Voor Maidstone zit er niets anders op dan dit seizoen te blijven strijden om promotie naar de Nationwide League, het vijfde niveau. 

Scroll to Top