Doorverkoop concertkaarten van Ticketmaster stuit op kritiek


Concertkaartenverkoper Ticketmaster heeft kopers niet goed voorgelicht over doorverkoop van concertkaartjes en heeft daarmee mogelijk in strijd met de moist gehandeld. Dat meldt het televisieprogramma Kassa. Ticketmaster stelt bij aankoop dat tickets kunnen worden doorverkocht, maar dit bleek bij bepaalde concerten niet mogelijk. Followers kochten daardoor makkelijker kaartjes in de veronderstelling ze altijd weer te kunnen door verkopen. Ticketmaster zegt nu alle communicatie over doorverkoop aan te passen.

Ten minste honderden, maar mogelijk duizenden concertgangers, hebben kaartjes gekocht voor concerten als van Bruce Springsteen op foundation van onjuiste informatie.Het consumentenrecht stelt dat kopers bij on-line aankopen altijd duidelijk vooraf moeten worden voorgelicht over alle voorwaarden die aan die aankoop verbonden zijn, zo onderstreept de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Volgens de web site van Ticketmaster zouden concertkaartjes gemakkelijk door te verkopen zijn by way of hun eigen platform. Na aankoop bleek dat echter niet altijd te kunnen.Kopers van zogeheten cellular solely tickets zagen op de web site van Ticketmaster dat dit sort kaartje gemakkelijk en veilig door te verkopen was by way of de Ticketmaster-app. Na aankoop van de kaartjes bleek deze functie echter voor sommige concerten te zijn uitgeschakeld door Ticketmaster.

Gevolg is dat followers met dure kaartjes blijven zitten waarvan zij dachten deze weer by way of Ticketmaster aan iemand anders kwijt te kunnen. Deze cellular solely tickets kunnen ook niet by way of doorverkoopplatform Ticketswap worden verkocht omdat de kaartjes niet als PDF gedownload kunnen worden, maar alleen een QR-code in de Ticketmaster-app toegang biedt tot het betreffende evenement.

Ticketmaster gaat de informatie over dit sort kaartjes nu aanpassen, zodat voor consumenten duidelijk is welke voorwaarden er voor doorverkoop gelden.

Scroll to Top