'Doorzetter' Annemiek van Vleuten stopt met wielrennenAnnemiek van Vleuten stopt met wielrennen. Vandaag reed ze haar laatste wedstrijd. En dus was haar wielren-carrière klaar op het second dat ze over de end kwam.

Van Vleuten deed deze week mee aan de Simac Women Tour, een wielrenwedstrijd dwars door Nederland en België. Winnen deed ze niet, maar daar ging het ook niet om. De hele week werd een soort afscheidstour voor Van Vleuten.

Je kan je afvragen of een further prijs nog wel in haar prijzenkast had gepast. Die is namelijk harstikke vol.

Maar soms ging het ook mis. Tijdens de Olympische Spelen van 2012 bijvoorbeeld. Terwijl van Vleuten helemaal vooraan fietste, ging ze exhausting onderuit. Haar race was voorbij.

Voorbeeld

Maar altijd als het even wat minder ging, knokte Van Vleuten zich terug. Vooral door heel exhausting te trainen. Veel andere wielrenners zien haar daarom als een groot voorbeeld.

Maar nu is het dus klaar. Niet meer keihard trainen en geen wedstrijden meer. Toch zal er nog vaak over Van Vleuten gepraat worden. Need met al die prijzen wordt ze gezien als één van de beste wielrenners aller tijden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top