drietal weggestuurd na stapavond voor cruciaal duel – Voetbal Worldwide


Maandagavond krijgt Tsjechië een uitgelezen kans zich te plaatsen voor het EK in Duitsland. Op eigen veld is een gelijkspel tegen concurrent Moldavië voldoende. Toch wordt op turbulente wijze toegeleefd naar de tweestrijd.

Vrijdag veroverde Tsjechië knap een puntje op bezoek bij Polen. Daardoor werd de thuisploeg definitief afgehouden in de strijd om het EK-ticket. Enkel Moldavië kan nog over de Tsjechen heen. Een drietal spelers nam alvast een voorschot op het naderende succesje.

Het drietal Jakub Brabec, Vladimír Coufal en Jan Kuchta werd daags voor de wedstrijd op de gevoelige plaat gelegd. Het trio lapte de regels van de voetbalbond aan de laars en ging op stap. In een discotheek werden ze echter gespot, waarna de foto’s uitlekte.

Dat stuitte tegen het zere been van de bond. En de maatregelen zijn niet mals. Alle drie de spelers zijn namelijk per direct uit de selectie gezet, omdat ze ‘de interne regels van de nationale ploeg fundamenteel overtreden hebben’, schreef het officiële kanaal van de Tsjechen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven