‘Droomde ik als kleine jongen al van’ – Voetbal Worldwide


Noa Lang baalt ervan dat hij niet met het Nederlands elftal naar het EK gaat. De aanvaller van PSV kampte dit seizoen met een slepende hamstringblessure en kreeg ook nog de ziekte van Pfeiffer. Bondscoach Ronald Koeman nam hem dan ook niet op in zijn voorselectie voor het toernooi.

Lang is zondag aanwezig bij de ontknoping van het seizoen in België, als zijn oude werkgever Membership Brugge tegen stadgenoot Cercle Brugge kampioen kan worden. In aanloop naar die wedstrijd gaf hij een interview aan Het Laatste Nieuws, waarin zijn seizoen bij PSV ter sprake kwam. Eerder al gaf Lang through zijn sociale media aan dat hij een mentaal zwaar jaar achter de rug heeft.

‘Gelukkig gaat het nu de goede kant op, maar ik heb er wel veel van geleerd’, vertelt de linksbuiten. ‘Ik ga in de toekomst beter naar mijn lichaam luisteren. Niet meer doorvoetballen met pijntjes. En mijn motivatie voor volgend seizoen is gewoon nóg groter geworden. Ik focus me op de eerste coaching na de vakantie.’

Droom
Dat hij het EK moet missen, was geen verrassing. Toch baalt Lang ervan. ‘Als kleine jongen kijk je naar een EK en droom je ervan om daar ook ooit te staan. Zonder die blessure had ik er ook gestaan. Heel de wereld zou mijn naam nog meer hebben leren kennen. Gelukkig heb ik al een WK gespeeld en is er over twee jaar opnieuw een WK. Tegen dan ben ik 26 en in mijn prime. Kan je nagaan. Ik ben nog niet eens op mijn greatest.’

Bescheiden als hij is, ging Lang nog even door. ‘Zelfs na zo lang geblesseerd te zijn, praten de mensen nog steeds over mijn wedstrijden in het start van het seizoen met PSV. Dat zegt genoeg. Ik voelde me echt lekker en vanaf dag één wist ik: we hebben een geweldige ploeg. Zeker nadat we in De Kuip – een heksenketel – de Johan Cruijff Schaal wonnen. Toen was al duidelijk dat niemand ons iets zou kunnen doen. Eigenlijk zijn we met twee vingers in de neus kampioen geworden.’

Scroll naar boven