Posted on Leave a comment

Duitse media geven inkijkje in Álvarez-overwegingen Dortmund – Voetbal Worldwide


Dat Borussia Dortmund de stekker uit de komst van Edson Álvarez heeft getrokken, is ook in Duitsland groot nieuws. De media aldaar weten waarom de Mexicaanse controleur van Ajax niet langer hoeft te hopen op een overstap naar BVB.

Dortmund had lange tijd de beste papieren, maar donderdagavond werd bekend dat de ook door West Ham United begeerde Álvarez niet langer hoeft te hopen een overstap naar BVB. Zowel Bild als Kicker meldt als voornaamste reden dat de membership van Donyell Malen toch geen forse transfersom op tafel wilde leggen voor de 25-jarige worldwide van Mexico. In dat geval zou er te weinig geld over blijven voor transfers op andere posities.

Zo heeft de clubleiding van Dortmund prioriteit gemaakt van het vinden van een vervanger voor Jude Bellingham. De twintigjarige Engelse sterspeler heeft met zijn recente megatransfer naar Real Madrid een gat achtergelaten op het middenveld, dat moet worden opgevuld door enkelvoudig Duits worldwide Felix Nmecha. De 22-jarige middenvelder van VfL Wolfsburg zal waarschijnlijk ook zo’n 25 miljoen euro kosten.

Technisch directeur Sebastian Kehl en coach Edin Terzic besloten daarom af te zien van de komst van Álvarez. Daarbij speelt ook mee dat Emre Can op het punt staat zijn in 2024 aflopende contract te verlengen. De 29-jarige middenvelder maakte afgelopen seizoen een prima indruk als nummer 6, de positie waarvoor Álvarez zou worden gehaald. Met Salih Özcan heeft Terzic bovendien nog een alternatief achter de hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *