Duitsland maakt spektakelstuk van jubileuminterland – Voetbal Worldwide


In een oefenwedstrijd hebben Duitsland en Oekraïne maandagavond met 3-3 gelijkgespeeld. Voor de ploeg van Hansi Flick was het de duizendste interland ooit. Lang leek die uit te draaien op een afgang, maar helemaal in het slot redde aanvoerder Joshua Kimmich de dag nog ietwat.

Duitsland maakt spektakelstuk van jubileuminterland
© Professional Pictures

De avond begon mooi voor de Duitsers. Niclas Füllkrug, hij had al een gigantische kans gemist, kreeg een schot van Marius Wolf tegen zich aan en de spits van Werder Bremen kreeg zonder er veel van mee te krijgen de 1-0 op zijn naam. Additional leuk voor hem was dat de wedstrijd in het Weserstadion van zijn broodheer werd gespeeld. Het lachen verging de Duitsers snel.

Viktor Tsygankov, in januari nog in verband gebracht met PSV, zette al binnen twintig minuten de bordjes in evenwicht door een snelle counter vakkundig af te ronden, en vijf minuten later was het opnieuw raak. Een poging van Mykhailo Mudryk was niet op doel beland, maar Antonio Rüdiger kreeg de bal tegen zich aan en veranderde de bal zodanig van richting dat die achter Kevin Trapp in het internet viel: 1-2.

Het derde Oekraïense doelpunt viel na rust na een fout van verdediger Matthias Ginter. Die nam de bal niet goed aan, waardoor Artem Dovbyk hem afpakte en breed speelde op Tsygankov, die zijn tweede treffer zo in de schoot geworpen kreeg. Kai Havertz bracht in de slotfase de spanning nog wat terug, waarna Kimmich in blessuretijd een penalty benutte en zo een gelijkspel uit de model sleepte voor Die Mannschaft in hun jubileumwedstrijd.

Duitsland speelt in de komende acht dagen nog twee oefenduels: vrijdag in en tegen Polen, volgende week dinsdag tegen Colombia. Als gastland hoeven ze zich immers niet te kwalificeren voor het EK van volgende zomer. Oekraïne heeft nog wel twee wedstrijden om de knikkers: vrijdag tegen Noord-Macedonië, maandag tegen Malta.

Bekijk hier al onze video’s


Laat een reactie achter

Scroll naar boven