Duizenden game-makers zijn het afgelopen jaar ontslagenDuizenden mensen die voor hun werk video games maken, zijn het afgelopen jaar ontslagen. En dat terwijl er met video games juist hartstikke veel geld wordt verdiend. Dat is niet alleen vervelend voor de game-makers, maar ook voor avid gamers.

Doordat er zoveel mensen worden ontslagen, blijven er minder mensen over die video games kunnen maken. En dat betekent dat veel nieuwe video games veel later uit gaan komen. Of zelfs helemaal niet meer, zoals een nieuwe League of Legends-game die eerder werd aangekondigd. Die zou binnenkort uitkomen, maar dat gaat niet meer door.

Corona

Volgens game-journalist Len Maessen komt het voor een deel door corona. Of beter gezegd, doordat corona nu voorbij is.

Ook worden nieuwe video games steeds groter en mooier. Daardoor worden ze ook steeds duurder om te maken. Om geld te besparen kiezen veel bedrijven er dus voor om mensen te ontslaan. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij de makers van video games als Name of Obligation, Fortnite, en League of Legends.

Consultants zijn bang dat dit ervoor zorgt dat er de komende jaren veel minder goede video games uit gaan komen. Maar dat zullen we pas over een paar jaar gaan merken.

Scroll naar boven