Dutch Sport Tech Fund slaat winner bij Scala Sports activities
Het Dutch Sport Tech Fund steekt een niet nader genoemd bedrag in het Nederlandse Scala Sports activities. De scale-up uit Amsterdam biedt een app waarmee tennis- en padelspelers on-line afspraken kunnen maken. Ook ondersteunt de app competities. De investering wordt gebruikt om de organisatie te professionaliseren en verder op te schalen in de Verenigde Staten.

Current sloot Scala Sports activities een deal met de Amerikaanse tennisbond United States Tennis Affiliation (USTA), waarmee het bedrijf Amerikaanse concurrenten aftroefde. Dutch Sport Tech Fund volgde Scala al bijna twee jaar en zag in deze deal – het startschot voor globalisering – het second om in te stappen.

Amerika is het eerste land buiten de grens waar Scala Sports activities zich op richt. Daar zijn golf equipment minder belangrijk en wordt er vaker op stadsniveau gespeeld. Scala Sports activities is er actief in zo’n tien steden. ‘We hopen de komende jaren driehonderd Amerikaanse steden te kunnen bedienen. Dat betekent dat we ons group moeten uitbreiden en professionaliseren, van it- tot servicemedewerkers. Dat is ook waar we het groeigeld voor gaan gebruiken. Het platform willen we overigens niet alleen internationaal opschalen, we willen ook meer sporten toevoegen’, zegt medeoprichter Leon Haverkamp. Daarbij moeten we volgens hem buiten tennis en padel denken aan andere racketsporten als pickleball (een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis) en badminton, maar ook golf.

Ook wil het bedrijf meer functionaliteit van het platform toevoegen, zoals andere competitievormen naast een poule of het ladderen, gamification en teaching. 

White label

Haverkamp en zijn collega-oprichter Bart van Monsjou kwamen op het idee voor Scala Sports activities toen ze in het buitenland werkten en ontdekten hoe lastig het was om spontaan een potje met anderen te tennissen. Haverkamp: ‘In andere landen phrase je geacht om lid te worden van een membership of competitie. Wij kwamen toen al snel op het idee voor een digitaal platform, dat veel meer vrijheid en gebruiksgemak biedt. Zo ontstond Scala Sports activities, nu ruim zes jaar geleden.’

Het bedrijf biedt een flexibel competitie-platform voor tennis en padel. ‘Je speelt wanneer je dat wil, eigenlijk web zoals je on-line een yogales of sportklasje boekt als je daar zin in hebt’, aldus Haverkamp. Scala Sports activities wordt gebruikt door de Amerikaanse en Nederlandse tennisbond, die een white-label-versie van de app gebruiken. Zo’n zeventigduizend spelers gebruiken het platform van Scala Sports activities.

Dutch Sport Tech Fund is in 2021 opgericht en werft kapitaal onder (tech-)investeerders en oud-sporters. De eerste investeringen was in de Worldwide Sports activities Group (ISG), eigenaar van het ip van Dotcomsport en SportAnalysisTV, beide cloudgebaseerde softwareproducten om sportprestaties, met identify in het voetbal. Ook participeert het fonds in Zest.Golf (een zakelijk boekingsplatform voor golf), het voetbalplatform 433 en Ludimos, een app om cricketers slimmer te laten trainen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven