Duwfout Sinkgraven helpt Barça diep in blessuretijd aan de winst – Voetbal Worldwide


Barcelona heeft donderdag op de valreep drie punten bijgeschreven. Het staff van Xavi kwam tegen het uiterst stugge Las Palmas op 1-0 achter, vocht zich terug en kreeg diep in blessuretijd de beloning door een duwfout van Daley Sinkgraven, die daar rood voor kreeg.

Duwfout Sinkgraven helpt Barça diep in blessuretijd aan de winst
© Professional Pictures

Barcelona verscheen op Gran Canaria zoals gebruikelijk met Frenkie de Jong in de basiself, maar binnen de kortste keren moest Xavi puzzelen. João Cancelo kon niet verder, Andreas Christensen kwam voor hem. De Portugees leek final te hebben van zijn linkerbeen. Zijn vervanger stond koud in het veld of er volgde nog een tegenslag, door een samenwerking van twee gewezen Barça-spelers nota bene.

Sandro Ramírez gaf aan, Munir El Haddadi zorgde voor de voorsprong voor Las Palmas, waar Sinkgraven overigens op de financial institution was begonnen. Barcelona bleef het lastig houden en het scheelde weinig of Ramírez werd na aangever ook afmaker. Zijn poging om 2-0 te maken stuitte through het lijf van Jules Koundé op de paal. Wat stelde Barcelona er tegenover? Weinig, om eerlijk te zijn. Zonder een enkel schot tussen de palen ging de Catalaanse grootmacht rusten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Xavi had in de rust de juiste woorden gevonden, zo leek het althans, gelet op de sterkere tweede helft van Barcelona. Raphinha raakte de paal, een minuut later was het gelijk. Sergi Roberto kwam met een gelukje in balbezit, gaf mee aan Ferran Torres en de aanvaller zorgde voor de 1-1. Erop en erover, zou je denken, op bezoek bij een promovendus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Las Palmas is alleen niet zomaar een nieuwkomer in La Liga. Alleen Actual Madrid kreeg nog minder tegengoals dan de geelhemden, en het waren ook de Madrilenen die als enige vaker dan één keer scoorden tegen Las Palmas. In Bernabéu werd het evenwel slechts 2-0. Barcelona zette wel aan, maar kreeg gewoon niet zoveel kansen. João Félix en Lamine Yamal werden opgetrommeld om in het slotkwartier nieuw puntenverlies te voorkomen, en later ook winteraanwinst Vitor Roque.

Eigenlijk was de beste kans voor de gastheren. Mika Mármol kopte rakelings langs het doel van Iñaki Peña. Zodoende bleef het 1-1, zo leek het toch, tot Sinkgraven diep in de toegevoegde tijd een duwfout beging op Ilkay Gündogan. De scheidsrechter gaf een penalty en stuurde Sinkgraven zelfs met direct rood van het veld. Gündogan ontfermde zich zelf over het buitenkansje en zorgde voor het winnende doelpunt in het Estadio de Gran Canaria.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Zodoende klimt Barcelona naar plek drie, zeven punten achter het leidersduo Girona en Actual Madrid. Las Palmas staat halverwege de competitie ook in de linkerkolom en beleeft dus, ondanks deze opdoffer, een prima rentree in La Liga. Het is nu tijd voor bekervoetbal: Las Palmas gaat naar een ander eiland voor de wedstrijd bij Tenerife, Barcelona bezoekt zondag Barbastro.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024


Spanje


1

Actual Madrid

19

15

3

1

40-11

+29

48

2

Girona

19

15

3

1

46-24

+22

48

3

Barcelona

19

12

5

2

36-22

+14

41

4

Athletic de Bilbao

19

11

5

3

36-19

+17

38

5

Atlético Madrid

19

12

2

5

39-23

+16

38


* Actueel tot en met 5 jan. 2024

Bekijk hier al onze video’s


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top