EclectiQ stoot endpoint agent-tak af aan ReliaQuest
Het Amerikaanse ReliaQuest, een aanbieder van het it-beveiligingsplatform GreyMatter, heeft de endpoint agent software-tak van EclecticIQ overgenomen. Deze Nederlandse it-beveiliger wil zich volledig concentreren op zijn vlaggenschip: EclecticIQ intelligence middle.

ReliaQuest is een personal onderneming met hoofdkantoor in Tampa, Florida. Zijn platform GreyMatter automatiseert detectie, onderzoek en respons over cloud, endpoint en on-premises instruments en applicaties. De oplossing is cloud native, gebouwd op een open XDR-architectuur en wordt als dienst geleverd aan ruim zevenhonderd klanten wereldwijd. Er werken bij het bedrijf zo’n duizend medewerkers verspreid over zes wereldwijde operationele centra.

De overname van de endpoint agent software-tak van EclecticIQ voegt volgens het bedrijf met title snelheid toe aan GreyMatter. It-beveiligingsteams kunnen met de agent-technologie hun gemiddelde tijd om beveiligingsincidenten op te lossen flink terugbrengen.

Menace intelligence

EclecticIQ, opgericht in 2014 met hoofdkantoor in Amsterdam, is gespecialiseerd in zogeheten ‘risk intelligence’ (dreigingsinformatie). Het bedrijf levert een platform (EclecticIQ intelligence middle) waarmee bedrijven en instellingen, die met kritieke infrastructuur werken, informatie over cybersecurity-bedreigingen kunnen verzamelen, ontsluiten analyseren en verwerken om vervolgens proactief tot actie over te gaan.

Volgens Joep Gommers, medeoprichter en algemeen directeur van EclecticIQ, blijft de cyberbeveiligingsmarkt groeien, maar niet meer zo arduous als de afgelopen jaren. ‘In die context hebben we besloten alleen nog te investeren in ons vlaggenschip-product en niet in nieuwe innovaties, zoals onze endpoint agent technologie. ReliaQuest deelt onze visie en ziet in deze innovatie een goede kans om zijn cyberbeveiligingsportfolio ermee te versterken.’

EclecticIQ haalde in de voorbije jaren numerous malen kapitaal (circa vijftig miljoen) op bij investeerders en sloot in 2021 bij de Europese Investeringsbank (EIB) een lening af van vijftien miljoen euro.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven