Eden Hazard zet op 32-jarige leeftijd punt achter carrière – Voetbal Worldwide


Eden Hazard zet op 32-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. Dat heeft de voormalig aanvaller van Lille, Chelsea en Actual Madrid, die in 2018 nog WK-brons veroverde met België, dinsdag zelf bekendgemaakt through Instagram.

Hazard zat sinds zijn vertrek van afgelopen zomer bij Actual zonder membership en sindsdien bleef het stil rond de 126-voudig worldwide van België, al grapte hij nog wel over een kortstondig avontuur in het Belgische profvoetbal. Er werd al gespeculeerd over een naderend afscheid, zijn broer Kylian adviseerde hem onlangs nog om te stoppen. Nu is het hoge woord er dan echt uit: Hazard keert niet meer terug op de voetbalvelden.

‘Je moet naar jezelf luisteren en op het juiste second stoppen’, verklaart Hazard zijn beslissing. ‘Na zestien jaar en meer dan 700 wedstrijden heb ik besloten om een punt te zetten achter mijn loopbaan als profvoetballer. Ik heb mijn droom kunnen waarmaken. Tijdens mijn carrière heb ik het geluk gehad om veel geweldige managers, coaches en ploeggenoten tegen te komen. Ik wil iedereen bedanken voor deze mooi tijd. Ik zal jullie missen.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Hazard bedankt ook zijn voormalige werkgevers, waarmee hij tal van successen boekte. De getalenteerde dribbelaar brak door bij Lille, waarmee hij in 2011 de Franse dubbel veroverde. Een jaar later maakte hij de overstap naar Chelsea, waar hij uitgroeide tot een van de beste spelers van de Premier League. De Belg had een belangrijk aandeel in de landstitels van 2015 en 2017 en received ook de Europa League (2x), de FA Cup en de League Cup.

In 2019 zag Actual Madrid in de smaakmaker van Chelsea de beoogde opvolger van Cristiano Ronaldo, die naar Juventus vertrok. De Koninklijke telde meer dan 100 miljoen euro neer voor Hazard, maar die haalde in Spanje mede door blessures nooit meer het hoge niveau dat hij al die jaren in de Premier League aantikte. Zijn loopbaan ging daardoor uit als een nachtkaars, hoewel hij bij De Rode Duivels tot zijn afscheid in 2022 nog wel een vaste waarde bleef. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven