‘Een gelijkspel was het maximale, maar ik heb geen perspectief gezien’ – Voetbal Worldwide


Het gelijkspel van PSV op bezoek bij RC Lens dinsdagavond in Groep B van de Champions League is een resultaat dat perspectief biedt, maar erg vrolijk werden analytici Wesley Sneijder en Theo Janssen niet van hetgeen de Eindhovense équipe op de grasmat van het Stade Bollaert-Delelis legde.

‘Een gelijkspel was het maximale vanavond. Ik denk dat PSV vanavond een punt gewonnen heeft. Wat is het perspectief voor over twee weken? Dat heb ik vanavond niet gezien, ik ben bang dat het thuis ook niet gaat lukken tegen deze fysieke, stugge ploeg. Als je ziet hoe slordig PSV aan de bal is, wat normaal hun kracht is. Op het middenveld moet je de slag winnen, maar Lens kwam er elke keer doorheen’, somberde Wesley Sneijder op RTL 7.

De Utrechter zag tactisch een paar mankementen in de ploeg van Peter Bosz. ‘Misschien moet je het punt koesteren, maar doe dat dan met zijn allen. Nu liepen er een paar vooruit en een paar terug. Bij de 1-1 liet Andr√© Ramalho de spits zo voor hem komen. Geef hem desnoods een zetje. Hij maakt weer geen zekere indruk. Het zijn particulars, maar op Champions League-niveau beslist dit een wedstrijd.’

Sneijders kompaan Theo Janssen zag PSV wat geluk hebben bij de purpose van Johan Bakayoko. ‘Je hebt het gevoel dat de keeper hem kan hebben als hij met overtuiging zou duiken. Vanaf dat punt magazine de bal nooit binnen vliegen, maar hij schiet hem wel echt heel mooi binnen met binnenkant wreef’, complimenteerde het Vitesse-icoon, zelf ooit ook in het bezit van een prachtige lure, de Belg. Maar ook Janssen kwam niet tot een positieve slotsom.

‘Bosz zal teleurgesteld zijn. Je komt met een plan, maar ze hadden een man te weinig op het middenveld. Het heeft veel te maken met de achterhoede die niet durfde aan te sluiten. Dat was het probleem van PSV. Het plan is dus niet goed uitgevoerd door zijn spelers, en daar zal hij kritisch op zijn. Het was geen leuke wedstrijd om naar te kijken.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven