‘Een genot om naar te kijken’ – Voetbal Worldwide


Paris Saint-Germain boekte zondagavond een gewichtige zege op en bij RC Lens. De hoofdrol in de overwinning werd niet opgeëist door supersterren Kylian Mbappé of Ousmane Dembélé, maar door de minder bekende Bradley Barcola.

Zowel L’Équipe (8) als Le Parisien (7,5) had in de nastoot het hoogste cijfer over voor het optreden van de maker van het openingsdoelpunt in Lens. ‘En dan te bedenken dat sommigen hem laag in de pikorde hadden ingeschat. Hij was een traktatie’, schrijft L’Équipe. ‘Zijn gevoel van dribbelen – met verwoestende schijnbewegingen – is een genot om naar te kijken. Dat leidde ook tot de rode kaart van Gradit.’

De 21-jarige Barcola kwam afgelopen zomer voor 45 miljoen euro over van Olympique Lyon en lijkt steeds meer zijn draai te vinden in Parijs.  ‘Ja, ik heb veel vertrouwen in hem’, gaf coach Luis Enrique te kennen bij Prime Video. ‘Zo was het ook toen we hem contracteerden. Hij heeft veel kwaliteiten. Hij kan goed dribbelen, hij is zo snel, heel jong. Vandaag zat hij in de juiste sfeer, hij was niet te stoppen.

‘In de eerste helft hebben we vanaf het start intensiteit getoond, waardoor we konden scoren. In de tweede helft waren we wat langzamer en daardoor gaven we kansen weg’, deed Barcola zelf ook nog zijn zegje bij Prime Video. ‘Maar achteraf denk ik dat het over het algemeen nog steeds een goede wedstrijd was. Mijn doel? Ik krijg steeds meer vertrouwen van de coach en van mijn teamgenoten, dus ik kan me alleen maar meer op mijn gemak voelen.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven