‘Een knallende comeback’ – Voetbal Worldwide


De nationale ploeg van Duitsland imponeerde zaterdagavond met een knappe zege in en op Frankrijk. Na heel veel moeizame interlandjaren gloort er ruim twee maanden voor de begin van het EK in eigen land plots hoop in de harten van onze oosterburen, de Duitse media incluis.

‘Bliksemstart en droomcombinatie’, kopte Sky Deutschland. Die laatste time period slaat op de wisselwerking tussen ‘voetbalbaas’ Toni Kroos en ‘recordbreker’ Florian Wirtz. Ook lijkt er duidelijkheid te zijn over het 4-2-3-1-systeem, waar bondscoach Julian Nagelsmann volgens het medium vooral bij moet blijven. ‘De structuren bij de drievoudig Europees kampioen waren herkenbaar en de spelers accepteerden de duidelijke rolverdeling van hun coach.’

BILD zag een galavoorstelling van Duitsland in Lyon en lichtte de rol van Toni Kroos uit, die binnen acht seconden na zijn comeback een help op zijn naam schreef. ‘Een knallende comeback’, vond BILD dan ook. ‘Het zal een bevestiging zijn voor Nagelsmann, die koos voor de terugkeer van Kroos.’ Plots is er EK-koorts bij de krant, die na de overtuigende zege ‘niet kan wachten’ op de begin van het EK op 14 juni tegen Schotland.

‘Droomstart van het EK-jaar’, vat Kicker het oefenduel met Frankrijk samen. ‘Duitsland kende een succesvolle begin van het EK-jaar en versloeg Frankrijk verdiend met 2-0 in Lyon.’ Keeper Marc-André Ter Stegen kreeg complimenten voor zijn reddingen in de eerste helft, nadat hij deze week slecht nieuws had gekregen van bondscoach Nagelsmann: Manuel Neuer is de doelverdediger op het EK. ‘Dit hadden niet veel andere doelmannen gekund.’ Verder vond Kicker dat Kylian Mbappé ontsnapte aan een rode kaart, toen hij Robert Andrich natrapte uit frustratie, een kleine twintig minuten voor tijd.

‘Kroos leidt Duitsland naar de overwinning tegen Frankrijk’, stelde Die Welt. ‘Deze prestatie geeft ons moed voor het EK. De Duitse nationale ploeg leverde onder coach Nagelsmann zijn beste prestatie tot nu toe en gained verdiend met 2-0 in Frankrijk. Ook omdat de teruggekeerde Toni Kroos weer het tempo bepaalt.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll to Top