één Oranje-klant op scherp tegen Frankrijk – Voetbal Worldwide


Joey Veerman moet oppassen dat hij niet tegen een gele kaart aanloopt in het duel met Frankrijk vrijdagavond. De Volendammer zou in dat geval geschorst zijn, zo blijkt uit de kaartenregels op dit toernooi.

De bepalingen omtrent twee keer geel in een wedstrijd (één wedstrijd schorsing) en direct rood (in principe ook één wedstrijd, maar verhoging of seponering is mogelijk na nader onderzoek) zijn niet anders dan u gewend bent. Schorsingen door alleen gele kaarten, dat ligt op elk toernooi ietsje anders. Op dit toernooi ben je met twee stuks de sigaar, dus Veerman moet uitkijken nadat hij tegen Polen op de bon ging.

Aan de andere kant: stel dat Oranje aan het eind van de wedstrijd een grote voorsprong heeft, dan kan het misschien slim zijn om juist wél een gele kaart te pakken. Kaarten werken door tot de kwartfinales, waarna ze vervallen. Veerman zou dus ook in een eventuele achtste finale op eieren lopen. Aan Franse zijde geldt hetzelfde voor Ousmane Dembélé en (mocht hij speelklaar zijn) Kylian Mbappé.

Scroll naar boven