Eerste EK mountainbiken voor Puck Pieterse en meteen wint zeVoor het eerste jaar rijdt ze mee bij de profs. En meteen al is Puck Pieterse Europees kampioen moutainbiken geworden. Het EK was dit jaar in Polen. En de 21-jarige mountainbiker uit Amersfoort received het kampioenschap overtuigend.

In de eerste ronde ging het wel mis: Pieterse viel, waardoor ze de andere mountainbikers moest achtervolgen. Maar dat deed ze heel sterk. Al snel ging Pieterse de anderen voorbij en had ze een halve minuut voorsprong op de relaxation.

Moeilijk parcours

Het parcours in Polen was lastig: steile klimmetjes en lastige afdalingen, over rotsblokken, bruggen en boomwortels. Maar dat is juist waar Puck Pieterse van houdt.

Daarna kwam niemand meer bij haar in de buurt. Zo received Pieterse als eerste Nederlandse vrouw ooit het EK mountainbiken!

Aan het EK deden meer Nederlandse vrouwen mee. Anne Terpstra werd zesde. En Fem van Empel werd tiende.

Wereldtop

Puck Pieterse rijdt dus nog maar één jaar met de besten ter wereld. Ze doet naast mountainbiken ook mee aan wedstrijden in het veldrijden. Dat is over een minder ruig parcours door bossen en over velden en zandwegen.

Dit jaar werd ze tweede op het wereldkampioenschap veldrijden en ze received het Nederlands kampioenschap. Op YouTube deelt Pieterse regelmatig filmpjes van hoe ze rijdt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven