Egypte heeft sterspeler Salah voorlopig niet terug – Voetbal Worldwide


Mohamed Salah zal de komende twee interlands van Egypte moeten missen. De sterspeler viel tijdens de vorige groepswedstrijd op de Afrika Cup geblesseerd.

Salah viel in het duel met Ghana (2-2) vlak voor rust uit, inmiddels heeft de bond van Egypte gecommuniceerd dat de aanvaller van Liverpool een rugblessure heeft opgelopen. Door een spierverrekking is hij niet inzetbaar voor de laatste groepswedstrijd van Egypte, tegen groepswinnaar Kaapverdië.

Egypte kan in Groep B van de Afrika Cup geen groepswinnaar meer worden, maar heeft plaatsing voor de volgende ronde nog wel in eigen hand. Bij winst op Kaapverdië gaat Egypte door als nummer twee. In dat geval kan Salah volgens de Egyptische bond niet in actie komen tijdens de achtste finale. Daarna mogelijk wel weer.

Omdat Egypte geen groepswinnaar meer kan worden, is duidelijk dat het land op 27 januari of 28 januari in actie zal komen, mits de achtste finale wordt bereikt. Egypte stelde vooralsnog teleur door gelijk te spelen tegen Mozambique en Ghana.

Scroll to Top