Eindhoven krijgt metaverse-innovatiehub 3eality | Computable.nl
Wie denkt dat de metaverse zijn beste tijd heeft gehad, heeft het mogelijk mis. Op de Excessive Tech Campus Eindhoven is donderdag de eerste fysieke innovatiehub in de Benelux op het gebied van metaverse en spatial computing aangekondigd. De hub heet 3eality en gaat onderdak bieden aan bedrijven die zich met deze technologie bezighouden.

In 3eality vinden huurders en technologiepartners ondersteuning en er worden educatieve programma’s en evenementen georganiseerd om kennis te delen en samenwerking te bevorderen. Het is de bedoeling dat zo een ecosysteem ontstaat. De hub vestigt zich in het voormalige gebouw van Philips Analysis.

De naam 3eality is een combine van twee woorden. De ‘3’ staat voor de driedimensionale evolutie van het web en omvat alle aanverwante technologie├źn. De relaxation van de naam verwijst naar de realiteit waarin technologie waarde toevoegt. De onthulling van de plannen vond plaats tijdens Immersive Day, een occasion waarop grote technologiebedrijven innovaties toonden aan zakelijke professionals.

Vijfde innovatiehub

Op de Excessive Tech Campus zijn al vier vergelijkbare innovatiehubs: het AI Innovation Middle, de 5G Hub, de City Air Mobility Hub en Hightech XL. Daar komt vanaf 2024 dus de Spatial Net Hub 3eality bij. De campus wil in 2030 bij de wereldwijde toonaangevende techhubs behoren en bouwt daarom fysieke hubs om innovatie aan te jagen.

Spatial computing is een technologie die digitale informatie integreert met de fysieke wereld, waardoor gebruikers interactie kunnen hebben met digitale elementen in hun echte omgeving. Het gebruikt technologie zoals augmented actuality (ar) en digital actuality (vr) om een geavanceerde en intuïtieve gebruikerservaring te bieden. De metaverse is een specifieke toepassing van vr en kreeg een paar jaar geleden ineens veel aandacht door de plannen van het moederbedrijf achter Fb.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven