EK-droom Luxemburg spat uiteen na cruciaal VAR-moment met Mikautadze – Voetbal Worldwide


Georgië heeft zich donderdagavond als eerste land geplaatst voor de finale van de play-offs om een EK-ticket. In de eerste halve finale van Pad C gained de ploeg van bondscoach Willy Sagnol van Luxemburg, dat de EK-droom uiteen zag spatten na een cruciaal VAR-moment.

Luxemburg gold in het verleden vaak als kanonnenvoer voor de grote Europese landen, maar deed tijdens de kwalificatiereeks voor het EK 2024 serieus mee en eindigde met zeventien punten als derde in Groep J achter Portugal en Slowakije. De play-offs boden een uitweg, maar daarin viel donderdag alsnog het doek.

Georgië nam, met Vitesse-icoon Guram Kashia en de bij Ajax geflopte Georges Mikautadze in de foundation, vlak voor rust de leiding toen Budu Zivzivadze raak schoot bij een nook. Tien minuten na de hervatting dacht voormalig Telstar-aanvaller Gerson Rodrigues de 1-1 te maken, maar de VAR stak daar een stokje voor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

In aanloop naar de treffer van Rodrigues had verdediger Maxime Chanot in zijn ogen een overtreding begaan op de doorgebroken Mikautadze. In plaats van een treffer moest Luxemburg, waar Mica Pinto (Vitesse) al voor de rust werd gewisseld en Yvandro Borges Sanches (NEC) inviel, daarom verder met tien man.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Dat cruciale VAR-moment bleek onoverkomelijk voor Luxemburg. Nadat de stofwolken waren opgetrokken, maakte Zivzivadze uit een voorzet van Leven Shengelia al snel de 2-0. Die voorsprong gaf Georgië niet meer weg, waardoor het dinsdag tegen Griekenland of Kazachstan strijdt om een plek in Groep F op het EK.

Scroll to Top