Elon Musk: blokkadeknop gaat weg uit XElon Musk heeft alweer een onaangename verrassing voor gebruikers van X, voorheen Twitter. Musk laat aan een gebruiker weten dat hij de mogelijkheid om volgers te blokkeren zal opheffen omdat het ‘niet logisch is’.

De blokkade blijft alleen gehandhaafd voor directe berichten oftewel privépost. Lastposten kun je volgens Musk beter tijdelijk negeren. De berichten van de ongewenste bezoeker zijn dan tijdelijk niet te zien, maar deze kan het account gewoon blijven volgen. Behalve blokkeren biedt X ook de mogelijkheid om volgers te verwijderen. Het is niet duidelijk of dat wel blijft bestaan.

Het is ook niet duidelijk wanneer Musk dit wil invoeren, als het er al van komt. De blokkeerfunctionaliteit wordt gezien als een essentiële manier om de hoeveelheid misbruik op Twitter te verminderen. Denk aan spam of beledigingen.

In het verleden greep Musk zelf maar al te graag naar de knop voor het blokkeren van gebruikers, maar heeft iedereen inmiddels ontgrendeld.

Het kan zijn dat X tegen de voorwaarden van de appwinkels aanloopt. Volgens de App Retailer-richtlijnen kan een app worden verwijderd als de mogelijkheid om gebruikers uit te sluiten ontbreekt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven