Emerce E-Commerce Reside!: nog geen zicht op winkelfunctie TikTok in NederlandHet is nog niet zeker wanneer TikTok in Nederland winkelfuncties gaat aanbieden. Dat vertelde Koen Vanderhoydonck van TikTok vandaag op Emerce E-Commerce Reside! in de Beurs van Berlage. “We hebben pas start dit jaar een Nederlands verkoopteam, dat zich grotendeels richt op advertentieverkoop,” zegt Vanderhoydonck desgevraagd tegen Emerce.

TikTok zag vorig jaar af van het plan om through livestreams in de EU en de VS producten te verkopen aan gebruikers. De functie TikTok Procuring bleek in het Verenigd Koninkrijk niet aan te slaan. De supervisor die hiervoor werd aangesteld is vertrokken.

In Azië is het kopen van producten through livestreams razend populair. TikTok Procuring werd daarom buiten China ook gelanceerd in Thailand, Maleisië, Vietnam en Indonesië.

Er gaan geruchten over een introductie in onder meer Duitsland, maar daar is nog geen duidelijkheid over.

“Je hebt het winkelplatform voor livestreams ook nodig om te kunnen verkopen through video’s,” zegt Vanderhoydonck. Op dit second wordt het vooral opgelost met advertenties die verwijzen naar een externe webwinkel.”

Foto: Peter Boer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top