(Emerce TV) De experimenteercultuur van Sligo


Hoe zorg je voor een cultuurswitch in je organisatie als het gaat over optimalisatie van je platform? Van finest observe naar eigen observe: Foodservice groothandel Sligro heeft in één jaar tijd haar experimentele cultuur aangewakkerd. AB testen is intussen een breed gedragen begrip bij de groothandel en CRO is op de kaart gezet. Kim Beniers vertelt er meer over aan Glen Schrijver in de videocollectie Digital Wholesale.

Kim Beniers is CRO lead bij Sligro, heeft internet als al haar medewerkers passie voor koken en eten. “Daar gaat het al gauw over bij sollicitatiegesprekken,” vertelt ze.

Haar organisatie heeft een experimenteercultuur aangemeten om de Sligo web site te verbeteren. “Met klantinzichten stellen we hypotheses op die we valideren. In het afgelopen jaar hebben we de meerwaarde ontdekt van a/b testen.

Het is vanuit het e-commerce group begonnen en verder uitgebreid naar alle on-line afdelingen. “Dat is ook mijn advies: start met het laaghangende fruit, dus kleinschalig.”

Er zijn 53 experimenten gedaan, waarvan er 23 winnaars waren. “Verliezers zijn er ook, die voelen pijnlijk, maar geven vaak evenveel duidelijkheid.”

Een winnaar was een experiment rond het aanmelden van nieuwe klanten. Daar hadden nogal eat klanten moeite mee omdat de nadruk lag op het aanvragen van een klantenkaart. “Nu bieden we een veel duidelijkere ingang.”

Sligo is op deze manier continu bezig met platformoptimalisatie aan de hand van information analyses, experimenten en kwalitatieve onderzoeken.

De video De experimentatie cultuur van Sligro is na registratie free of charge te bekijken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven