Emiliano Martínez krijgt tweede geel in penaltyreeks, maar magazine blijven staan – Voetbal Worldwide


Emiliano Martínez heeft donderdagavond een krankzinnige hoofdrol gespeeld in de strafschoppenreeks tegen Lille OSC. De sluitpost van Aston Villa leek zijn tweede gele kaart te krijgen, maar die werd ingetrokken. Uiteindelijk stopte hij de beslissende strafschop.

In de reguliere speeltijd had de sluitpost al na een kleine veertig minuten geel gekregen vanwege tijdrekken. Nadat hij de pingel van Nabil Bentaleb had gestopt in de penaltyreeks, maakte Martínez de bal zoek. Daarvoor gaf arbiter Ivan Kružliak hem wederom geel, maar leek die kaart vervolgens in te trekken.

Of de kaart ingetrokken werd of de Slowaak iets anders bedoelde met zijn ‘scheurgebaar’, werd niet duidelijk. In beide gevallen hoefde Martínez niet van het veld met rood. Kaarten in de strafschoppenserie tellen namelijk niet mee met die in reguliere speeltijd en dus ontsnapte Martínez aan rood. VAR Pol van Boekel greep terecht niet in. 

En uitgerekend op bezoek in Frankrijk werd Martínez vervolgens de grote man. De goalie werd het hele duel uitgefloten vanwege zijn heldenrol tegen Frankrijk in de WK-finale in Qatar, maar kreeg het publiek stil door de beslissende penalty van André te pakken. Voor Fransen nog meer zout in de wonden, die na het toernooi in 2022 duidelijk nog openlagen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll naar boven