Energy21 vergroot aanbod by way of overnames Ecedo en Jules
Het Utrechtse Energy21, bekend van zijn datamanagementsoftware voor energieleveranciers, neemt softwarebedrijven Ecedo en Jules over. Met de twee overnames breidt de onderneming zijn product- en dienstenportfolio uit. De transacties worden ondersteund door Vortex Capital Companions, de investeerder die in 2022 instapte.

Jules uit Woerden en Ecedo uit Tynaarlo leveren beide gestandaardiseerde saas-diensten voor energieleveranciers. Zo heeft Jules een energie-inkoopplatform waarmee de afnemers van deze leveranciers zelfstandig hun gas- en elektriciteitsposities beheren. Ecedo ontwikkelt cloudtoepassingen waarmee energiebedrijven hun klanten beheren, registreren en factureren.

De energiesector is volop in beweging, onder meer door de opkomst van duurzame energiebronnen, de laadvraag van elektrische voertuigen en het wettelijke energieplafond. Volgens het Utrechtse softwarebedrijf leidt dit tot toenemende behoefte aan complexe energieproducten, zoals dynamische en flexibele contracten. De datamanagementsoftware van Energy21, Ecedo en Jules moeten hierin voorzien.

Vortex

Gezamenlijk tellen de drie bedrijfsonderdelen ruim honderd medewerkers, veelal software-ontwikkelaars en adviseurs. De totale groepsomzet over 2023 bedraagt naar verwachting 20 miljoen euro. Onder de klanten bevinden zich bedrijven als Eneco, Essent, PZEM, Vattenfall, BASF en USG-Chemelot.

Investeerder Vortex kocht in 2022 samen met het management de oprichters van Energy21 uit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top