Engeland koestert uitvinding Ten Hag na ‘wervelwind van emoties’ – Voetbal Worldwide


Kobbie Mainoo is een van de grootste revelaties van dit seizoen. De piepjonge middenvelder knokte zich in het elftal van Manchester United. Deze week mocht hij zich voor het eerst melden bij de nationale ploeg.

Engeland koestert uitvinding Ten Hag na 'wervelwind van emoties'

Aanvankelijk zat Mainoo helemaal niet bij de selectie. Het achttienjarige multi-talent werd echter alsnog opgeroepen door bondscoach Gareth Southgate. Iets wat bijna een schok was voor hem, bekende Mainoo bij de BBC. ‘Het waren wel een paar gekke dagen. Het was geweldig, maar ook een wervelwind van emoties.’

‘Zondag was het nog een geweldige dag, met een geweldige overwinning’, memoreerde Mainoo aan de imposante FA Cup-zege op Liverpool. Drie dagen later staat hij de pers te woord, tijdens de laatste interlandbreak voor de voorbereiding op het EK in Duitsland begint. ‘Ik was opgeroepen voor de beloften, waardoor ik al heel enthousiast was. Nu sta ik hier. Dat besef ik amper. Geweldig.’

De polyvalente middenvelder, een uitvinding van supervisor Erik ten Hag, had er nog niet van durven dromen. ‘De wedstrijden volgden elkaar zo snel op. Ik heb er niet eens aan gedacht. Ik wist dat de interlandperiode kwam, maar ik speelde ineens zoveel grote wedstrijden, dat mijn focus daar lag. Nu ben ik hier en dat voelt heel goed. Ik voel me welkom bij deze geweldige groep en staf.’

Als uitsmijter van zijn welkomsinterview mocht Mainoo, geboren in 2005, nog even zijn voetbalidolen opsommen. Het werden louter Manchester United-iconen. ‘Ik wil dan gaan voor Wayne Rooney, Paul Scholes en zeker ook King Eric Cantona. Misschien speelde hij iets voor mijn tijd, maar ik waardeerde hem zeer.’

Bekijk hier al onze video’s


Scroll naar boven