Engelse media trekken pijnlijke conclusie over Weghorst – Voetbal Worldwide


Het optreden van Wout Weghorst in de FA Cup-finale was volgens The Guardian exemplarisch voor de problemen bij Manchester United. De dertigjarige spits toonde volgens de verslaggever op Wembley nog maar eens aan dat hij simpelweg niet goed genoeg is voor dit niveau.

Jonathan Liew, vooraanstaand verslaggever van The Guardian, zag in de eerste wissels van Metropolis en United het grote verschil tussen de twee topteams uit Manchester. ‘Met nog veertien minuten voerde Pep Guardiola zijn eerste wissel door. Van het veld kwam Kevin De Bruyne, de misschien wel beste speler in de finale, en met een frisse Phil Foden maakte een van de beste jonge spelers in Europa zijn rentree. Nu is het tijd voor jouw zet, Erik ten Hag’, schrijft hij.

‘Een minuut later onthulde Manchester United zijn geheime wapen dat FA Cup-winst moest opleveren: Wout Weghorst’, gaat Liew verder. De verslaggever vraagt zich af wat Ten Hag zijn landgenoot vlak voor de invalbeurt influisterde bij de zijlijn. ‘”Assist ons aan een aim”, zou wel gewaagd zijn geweest bij een speler die twee keer scoorde in dertig optredens voor United. Waarschijnlijk was het iets minder ambitieus. “Assist ons aan een vrije lure, of move, of kop.”‘

Er is ook medelijden met Weghorst, die wordt geroemd om zijn ijver. ‘Zijn enige fout is dat hij op het verkeerde second op de verkeerde plek is beland en misschien ook wel in de verkeerde sport’, luidt het pijnlijke oordeel. ‘Het grote probleem is dat United een miljard aan transfers heeft uitgegeven in het voorbije decennium en dan nog Weghorst en Scott McTominay moet laten invallen voor de ommekeer in een bekerfinale. Hoe kun je zoveel uitgeven en dan nog zo’n ongebalanceerd workforce hebben, met spelers die amper goed genoeg zijn om het United-shirt te kopen, laat staan dat ze het moeten dragen?’

In het spelersrapport van Manchester Night Information heeft Weghorst een 5 gekregen voor zijn korte invalbeurt op Wembley. De verslaggever van The Impartial gaf hem een 4. ‘Had geen impression en stond frustrerend genoeg buitenspel toen hij met een lange bal gezocht werd’, luidde het bijschrift. De huurling kwam in zijn zeer waarschijnlijk laatste wedstrijd voor The Crimson Devils tot slechts drie balcontacten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top