‘Er werd veel over me gepraat’ – Voetbal Worldwide


Harry Maguire is blij met zijn keuze van afgelopen zomer om bij Manchester United te blijven. De laatste weken is de dertigjarige verdediger weer een huge gezicht in de basisopstelling van coach Erik ten Hag.

Waar Maguire het in de openingsfase van het seizoen op het tweede plan was geraakt, daar startte hij afgelopen zaterdag tegen Luton Town voor de vijfde keer op rij in de Premier League. ‘Ik heb vorig jaar een paar wedstrijden gespeeld, maar niet zoveel als ik had gewild’, vertelt Maguire aan de BBC.

‘Ik had twee of drie kansen om een aantal wedstrijden te spelen, maar ik werd ziek en raakte twee keer geblesseerd, dus ik kwam nooit in het ritme en kreeg nooit de reeks wedstrijden waarmee ik mezelf kon bewijzen aan de supervisor.’

Manchester United accepteerde afgelopen zomer een bod van West Ham United, maar Maguire bleef in Manchester. ‘Ik vind het heel leuk om voor deze membership te spelen en ik was bereid om te blijven en voor mijn plek te vechten. Er werd veel over me gepraat omdat ik geen wedstrijden speelde, maar ik speelde goed voor mijn land, ging naar het WK en dacht altijd dat mijn vorm er was. Deze membership vraagt om concurrentie voor plaatsen en dat hebben we op mijn positie.’

Na de interlandbreak gaat de oud-verdediger van onder meer Leicester Metropolis en Sheffield United met zijn membership op bezoek bij Everton. In de Champions League hoopt Manchester United drie dagen later het vege lijf te redden in de Champions League. De nederlaag bij FC Kopenhagen zorgde ervoor dat de membership nu laatste staat in Groep A van het miljardenbal.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top