‘Erg blij om hier te zijn’ – Voetbal Worldwide


Mason Greenwood denkt snel van waarde te kunnen zijn voor Getafe. De veelbesproken aanvaller, die is gehuurd van Manchester United, is dinsdag gepresenteerd door de Spaanse membership. De presentatie van de 21-jarige Engelsman trok veel aandacht.

De carrière van Greenwood kwam in januari 2022 plotseling tot stilstand. Hij werd gearresteerd en aangeklaagd vanwege huiselijk geweld en poging tot verkrachting. Die aanklachten werden in februari van dit jaar ingetrokken. Van vrijspraak is dus geen sprake omdat een rechter zich niet over de kwestie heeft gebogen. Manchester United deed intern onderzoek naar zijn speler. De clubleiding besloot uiteindelijk dat een huurperiode de beste oplossing zou zijn en Getafe hapte toe.

Dinsdagmiddag stapte Greenwood zijn nieuwe werkomgeving binnen. Getafe presenteerde de huurling triomfantelijk aan zijn followers (zie clip hieronder). Greenwood liet weten blij te zijn met de kans die hij gekregen heeft na meer dan anderhalf jaar aan de kant te hebben gestaan. ‘Ik ben erg blij dat ik hier ben en ben inmiddels alweer vier of vijf maanden aan het trainen. Het gaat de goede kant op, ik voel me goed’, aldus de aanvaller die als achttienjarige al debuteerde voor de Engelse nationale ploeg. Greenwood trainde in de voorbije maanden individueel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Greenwood wilde nog niet kwijt wanneer hij denkt voor het eerst in actie te komen in de Spaanse competitie. De eerstvolgende wedstrijd van Getafe is de thuiswedstrijd tegen Osasuna op 17 september.

Hoogste autoriteit
Technisch directeur Rubén Reyes ontkwam op de dag van de presentatie niet aan vragen over zijn omstreden aanwinst. ‘Degene die zich moest buigen over de kwestie, heeft dat gedaan: de rechter. Hij is de hoogste autoriteit’, zei Reyes, die daarmee voorbijging aan het feit dat de rechter niet tot een uitspraak is gekomen omdat de aanklachten werden ingetrokken. ‘Wat we hebben gedaan is dat we een speler hebben vastgelegd, die we mochten vastleggen’, ging hij bij Relevo verder met het pareren van kritiek.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top