‘Erg leuk om naar te kijken’ – Voetbal Worldwide


Vitesse-trainer Edward Sturing houdt de moed erin na het gelijkspel tegen Almere City. De Arnhemmers houden concurrent RKC Waalwijk dankzij een late objective van ‘bijzonder form’ Anis Hadj Moussa nog in het vizier. 

Sturing hoopte op meer tegen Almere Metropolis, maar beseft ook dat de strijd nog niet gestreden is onderin de Eredivisie. ‘We moeten deze wedstrijd eigenlijk winnen om de aansluiting te krijgen en daarom ben ik wel teleurgesteld. Need hier schiet je niet heel veel mee op’, zei de coach tegen ESPN.

In de slotfase maakte Hadj Moussa de gelijkmaker en kort voor tijd schoot de bedrijvige Algerijn tegen de lat. ‘Het zit dan ook niet mee, al speelden we niet goed. Het was erg rommelig. Het is alles of niets, maar je moet voldoende mensen achter de bal houden. Anders wordt het echt een open huis’, vertelde Sturing, die merkt dat Hadj Moussa steeds belangrijker wordt voor Vitesse.

‘Hadj Moussa is een bijzonder form. Hij kan heel goed een één tegen één uitspelen. Dat soort spelers zie je steeds minder. Hij is een mooie speler voor het publiek, erg leuk om naar te kijken en hij had rendement vandaag, dat is ook belangrijk. We hebben alleen te weinig punten uit de laatste serie wedstrijden gehaald en er komt een moeilijke serie aan. We zitten er nog bij en het kan nog steeds. We moeten gewoon door’, aldus Sturing.

Reserverol
Marco van Ginkel kwam in de tweede helft in het veld. De achtvoudig worldwide zit sinds eind januari vooral op de financial institution. ‘Dat is moeilijk, maar ik doe mijn greatest. Direct na de rust invallen belooft wat, maar ik wil weer vanaf het start spelen. We hadden een moeilijke periode internet na de winterstop en toen ging de coach wisselen. Daar was ik een van de slachtoffers van.’

Van Ginkel merkt ook dat Hadj Moussa het verschil kan maken, maar hoopt dat de Algerijn nog meer oog gaat krijgen voor teamgenoten. ‘Irriteren is een groot woord, maar hij kan op de vierkante meter een man uitspelen en soms weten wij niet wanneer hij die bal gaat geven. Dat is een ding wat hij beter moet gaan doen. Niet alleen voor zichzelf, ook voor het crew. Gelukkig maakt hij die objective. Elk punt is meegenomen. We hebben een vrij moeilijk programma en de achterstand is vijf punten. Het wordt wel steeds lastiger.’

Scroll naar boven