Erik Fledderus lector Digital Enterprise aan Windesheim
Erik Fledderus wordt op 8 november geïnstalleerd als lector Digital Enterprise & Society aan hogeschool Windesheim. Hij houdt op die dag zijn lectorale rede over hoe de mens grip kan houden op nieuwe technieken en is vanaf dan hoofd van de onderzoeksgroep die zich met dit onderzoek bezighoudt. Fledderus was voorheen managing director bij SURF, managing director bij TNO en hoogleraar Wi-fi Communication aan TU Eindhoven.

Vanaf 2021 was Fledderus actief als kwartiermakend lector, met als doel het toenmalige lectoraat Industriële Automatisering & Robotica uit te breiden tot een bredere onderzoeksgroep. Dit bredere lectoraat, genaamd Digital Enterprise & Society, richt zich op various vraagstukken met betrekking tot digitalisering en fungeert als onderzoeks- en gesprekspartner voor de buitenwereld en de praktijk.

In zijn rede gaat de kersverse lector in op het onderzoek van zijn crew, dat de impression van digitale technologie op organisaties en de maatschappij onderzoekt. Het lectoraat stelt de vraag hoe we als samenleving grip kunnen houden op nieuwe technologieën en onze waarden, zoals privateness en menselijke waardigheid, kunnen integreren in technologische ontwikkelingen. Het onderzoek richt zich op het creëren van ‘Worth Enhancing Applied sciences’ en het waarborgen van de menselijke maat in technologische ontwikkeling en gebruik.

Het lectoraat Digital Enterprise & Society doet praktijkgericht onderzoek op de thema’s Industriële automatisering & robotica, Digitalisering in het mkb, en de Digitale maatschappij. Voor dit onderzoek leunt de organisatie op lectoren, promovendi, docenten en studenten en wordt gezocht naar samenwerking met het regionale bedrijfsleven.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven