Eset levert dns-filtering aan KPN-klanten
Ict-beveiliger Eset levert area title system (dns)-filtering aan telecombedrijf KPN. Met deze dienst zouden thuisnetwerken van KPN-klanten beter worden beschermd tegen malware, phishing en ongewenste inhoud.

KPN integreert de dns-filter in KPN Veilig Thuis, een ict-beveiligingsaanbod voor particuliere klanten. Het product, Eset NetProtect, voegt een additional beveiligingslaag toe aan hun thuisnetwerk. Het wordt volgens de bedrijven met één klik geactiveerd voor bescherming van alle verbonden apparaten. Dit is handig in een tijd waarin huishoudens een scala aan slimme en iot-apparaten gebruiken.

Volgens KPN werd 15 procent van de Nederlandse bevolking in 2022 slachtoffer van een cyberaanval. Dit toont voor de twee bedrijven de urgentie van digitale veiligheid en de geavanceerde technologieën die een integraal onderdeel zijn geworden van het dagelijks leven.

Om het belang van de samenwerking te onderstrepen, lieten de twee bedrijven een onderzoek uitvoeren naar de ervaringen en behoeften van consumenten met betrekking tot online-veiligheid. Hieruit blijkt dat de consument zijn online-veiligheid gemiddeld het rapportcijfer 6,9 geeft. Jongeren voelen relatief zich vaak on-line onveilig door cyberpesten en scamming (zoals misleiding en oplichting). Twee derde van de respondenten vindt online-veiligheid belangrijker dan online-gemak.

Dave Maasland, directeur en eigenaar van Eset Nederland, is enthousiast over de samenwerking met KPN. ‘We hebben samen onerous gewerkt om juist consumenten het gevoel te geven iets van controle terug te krijgen, een vangnet in te bouwen zodat males juist wél op die hyperlink durft te klikken of om de kinderen vrijer te laten op het web’, schrijft hij op LinkedIn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven