EU investeert 291 miljoen euro in techinnovatie
De Europese Unie (EU) stelt 291 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar innovatie bij artificiële intelligentie (ai), robots en cloud-to-edge-servers. De miljoenen zijn onderdeel van het werkprogramma Horizon Europe Digital, Trade and House voor de periode 2023-2024.

Er komt 85 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar data- en computertechnologie om innovatie bij artificiële intelligentie (ai) te bevorderen. Dit geld is enerzijds bestemd voor de ontwikkeling van niet-vooringenomen ai-systemen en anderzijds voor grootschalige proeven met industriële iot-platforms en edge computing.

Inexperienced Deal

“De EC roept bedrijven en organisaties op om zich in te schrijven “

Daarnaast is veel finances beschikbaar voor onderzoek naar technologie die de digitale en concurrentiekracht van Europa versterkt en die de doelen van de Europese Inexperienced Deal nastreeft. Zestig miljoen euro naar ai- en data-oplossingen ter ondersteuning van de Inexperienced Deal, bijvoorbeeld voor de optimalisatie van energie- en grondstoffengebruik in productieketens. 76 miljoen euro is bestemd voor onderzoek naar de inzet van robots voor niet-herhalende taken en softwareontwikkeling en voor de bevordering van fotonica.

Het resterende bedrag van zeventig miljoen euro wordt geïnvesteerd in projecten zoals cloud-naar-edge servers, bevordering van een Europese open cloud, integratie van Second-materialen in halfgeleiders en de doorontwikkeling van quantum-sensortechnologie zodat deze binnenkort in de markt kunnen verschijnen. Een deel van het geld steekt de EU in de ontwikkeling van jaarlijkse awards voor leveranciers van opensourcesoftware en {hardware}.

De Europese Commissie (EC) roept bedrijven en organisaties op om zich in te schrijven voor deelname aan het programma en zich daarmee te kwalificeren voor subsidie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top