Europese it-uitgaven stijgen in 2024 met dik 9 procent
De it-uitgaven stijgen volgend jaar een knappe 9,3 procent in Europa tot 1,1 biljoen greenback. En nog voor het eind van dit jaar passeren deze bestedingen al de grens van een biljoen. Dat voorspelt marktvorser Gartner.

Ondanks de teruggang in de economie blijven de uitgaven toenemen. Wel verschuift het accent naar kostenbeheersing, effectivity en automatisering. It-projecten met een langere terugverdientijd raken op de achtergrond.

Software program- en it-diensten zijn de twee segmenten waar cio’s in Europa naar verwachting hun uitgaven in 2024 het meest zullen verhogen. De software-bestedingen stijgen volgend jaar met bijna vijftien procent ongeveer even snel als dit jaar. Voor it-dienstverlening wordt een groei van circa twaalf procent verwacht, zelfs een versnelling vergeleken met 2023. Bij apparatuur is sprake van herstel. Terwijl dit jaar een daling van iets meer dan veertien procent wordt voorzien, zal 2024 een groei van een krappe vijf procent te zien geven.

Ook leveranciers van systemen voor datacenters kunnen een goed jaar tegemoet zien. Tegen een groei van een flinke drie procent dit jaar staat een toename van acht procent in 2024. De nieuwe uitgaven richten zich op cloud-opties, waaronder infrastructure-as-a-service (iaas); hiervoor wordt in 2024 een groei van 27 procent verwacht.

Communicatiediensten stijgen dit jaar met 4,6 procent terwijl voor 2024 een toename van 4,4 procent staat genoteerd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven