Everton krijgt wat punten terug na uitspraak van Premier League – Voetbal Worldwide


Everton is met gedeeltelijk succes in beroep gegaan tegen de puntenstraf die het kreeg opgelegd van de Premier League. De tien minpunten zijn omgezet in zes minpunten, waardoor de membership uit Liverpool er ten opzichte van de huidige situatie vier punten bij krijgt. Dit betekent dat Everton zonder te spelen twee plekken stijgt op de ranglijst.

De straf tegen Everton werd in november 2023 uitgesproken, omdat de membership de regels van Monetary Honest Play had overtreden. De puntenstraf ging per direct in, hoewel Everton vrijwel direct aankondigde in beroep te gaan. De straf van de Premier League is gebaseerd op de verliezen die Everton leed in de voorgaande seizoenen. Tussen de seizoenen 2018/19 en 2021/22 zou Everton een totaal verlies van zo’n 140 miljoen euro hebben gedraaid, terwijl de regels van de Premier League aangeven dat er maximaal een slordige 120 miljoen euro verlies magazine worden gedraaid over drie boekjaren.

Nu Everton vier punten terugkrijgt, komt de membership op een vijftiende plek van de Premier League terecht. De formatie met aanvaller Arnaut Danjuma in de gelederen gaat over Nottingham Forest en Brentford heen op de ranglijst. Everton staat nu vijf punten boven de degradatiezone, in een assertion wordt gemeld dat The Toffees blij zijn met de uitspraak en dat het vooral belangrijk voor Everton is dat de commissie heeft ingezien dat de membership te goeder trouw heeft gehandeld in dit proces.

Rond de eerste uitspraak over Everton zette VI enkele vragen en antwoorden over Monetary Honest Play op een rijtje

Scroll naar boven