Explosie Rotterdam + Illegale wildcamera’s


Goedemorgen op deze dinsdag! Klaar voor een nieuwe dag op faculty? Let’s go!

Het weer

In het noorden is er kans op een bui. In de relaxation van het land blijft het waarschijnlijk droog. Het wordt weer wat frisser met temperaturen tussen de 13 en 15 graden.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

– Het gaat niet goed op het werk van maaltijdbezorgers en tremendous snelle boodschappen-bezorgers. Dat zegt de Arbeidsinspectie. Die organisatie houdt in de gaten of werkgevers zich wel aan de regels houden.

Veel van de bezorgers zijn te jong, krijgen slecht betaald en hebben geen veilige werkplek. Ook werken sommige bezorgers te lang door na schooltijd. De te jonge bezorgers moeten van de Arbeidsinspectie meteen stoppen met werken.

– In Rotterdam was vannacht weer een explosie bij een huis in de wijk Delftshaven. Er raakte niemand gewond en er is nog niemand opgepakt. In Rotterdam zijn de laatste tijd heel veel explosies. Dit jaar zijn er al meer dan vijftig ontploffingen geweest. De burgemeester en politie denken dat het komt door ruzies tussen drugsbendes.

Dit is vandaag in het nieuws:

– De wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen wordt vandaag alsnog uitgespeeld, zonder publiek. Afgelopen zondag werd de wedstrijd na acht minuten gestaakt, omdat er rookbommen op het veld werden gegooid. Followers en kinderen waren er erg boos en verdrietig over.

We hebben er een stelling over. Laat weten wat je vindt!

Alleen kinderen mogen nog naar een wedstrijd in een voetbalstadion

701 stemmen

– Boswachters op de Veluwe zijn er helemaal klaar mee: mensen die in verboden gebieden wildcamera’s plaatsen. Ze worden gebruikt om dieren te filmen. Maar volgens boswachters verstoort het de rust van de dieren en vluchten ze ervoor. Vanavond hoor je er meer over!

– Kinderen in groep 8 krijgen de uitslagen van de centrale eindtoets. Een maand geleden maakten zo’n 80.000 achtstegroepers die toetsen. De leerlingen hebben al een schooladvies gehad. Alleen als iemand de eindtoets veel beter maakt dan verwacht, kan dat advies nog aangepast worden.

Uit een onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat bijna de helft van de kinderen stress heeft voor de eindtoetsen. Daar maakten we eerder deze video over:

Stress en spanning: De eindtoets is begonnen!

En dan nog even dit…

Geen bosje bloemen of chocola voor Moederdag. Motorcrosser Luc Ackermann gaf zijn moeder een heel ander cadeau…

Motorcrosser doet backflip met zijn moeder

Fijne schooldag!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven