Farke gaat bij Leeds proberen promotiekunstje te herhalen – Voetbal Worldwide


Leeds United heeft met Daniel Farke een ervaringsdeskundige aangesteld om de jacht op promotie naar de Premier League te leiden. De 46-jarige Duitser is op Elland Street de opvolger van Sam Allardyce.

Farke is een oude bekende voor supporters van Leeds. In het seizoen 2018/19 was hij nog de supervisor van de grote rivaal. Het Norwich Metropolis van Daniel Farke bleef toen Sheffield United en Leeds United voor in een zinderende titelstrijd om het tweede niveau in Engeland. Waar Sheffield United als nummer twee Norwich achterna ging naar de Premier League, moest het Leeds van toenmalig supervisor Marcelo Bielsa nog een jaar langer wachten op promotie.

Voor Farke wordt dit na eerder bijna vierenhalfjaar bij Norwich zijn tweede klus in Engeland. De boezemvriend van Liverpool-manager J├╝rgen Klopp was in het voorbije seizoen coach bij Borussia M├Ânchengladbach.

Leeds zal in de strijd om promotie concurrentie krijgen van onder meer Leicester Metropolis en Southampton, de andere golf equipment die uit de Premier League gedegradeerd zijn in het voorbije seizoen. In de selectie van Leeds zitten twee Nederlandse spelers: Pascal Struijk en Crysencio Summerville.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top